RESEPI SAWI JEPUN GORENG UDANG SOS TIRAM

Sawi Jepun Goreng Udang Sos Tiram

Bahan-bahan:

✔Sawi Jepun Anggaran 1 Ikat atau 2 Ikat
✔15 Ekor Udang Sederhana
✔4 biji bawang merah
✔2 biji lada merah
✔1 biji bawang Besar
✔5 biji bawang Putih
✔2 sudu sos Tiram
✔1 biji Limau Nipis
✔Garam gula secukup rasa

Cara-cara penyediaannya:

1. Sawi asingkan dari Tangkai dan tak perlu dipotong.

2. Tumiskan Bawang Merah, Bawang Besar dan Bawang Putih lada Merah.

3. Masukan udang yang telah dibuang kulit.

4. Kacau hingga udang masak.

5. Masukkan Sawi ( letakkan bahagian batang dahulu untuk melembutkannya baru kacau rata ).

6. Masukkan Sos Tiram dan Garam secukup rasa.

7. Perahkan 1 biji Limau Nipis kacau sekejap.

8. Angkat dan boleh dimakan dgn nasi.

Selamat mencuba...

Comments