![]() |
Resepi Biskut Ferrero Rocher |
Bahan-bahan:
✔250gm butter
✔80gm gula icing
✔20gm qroquant / cornfleks hancur
✔360gm tepung gandum
✔100gm almond powder
✔40gm tepung jagung
✔1/2 sudu teh esen vanilla
✔Almond nibs secukupnya - untuk menyalut biskut
✔3 biji putih telur - untuk melekatkan almond nibs dengsn biskut
✔Coklat masakan secukupnya - untuk menyalut biskut
Cara-cara penyediaannya:
1. Putar butter dan gula sebati. Masukkan qroquant. masukkan esen vanilla.
2. Masukkan tepung gandum, almond powder dan tepung jagung. Uli sebati. panaskan oven suhu 150C.
3. Bulatkan adunan mengikut saiz yang dikehendaki.letakkan dalam dulang pembakar yang sudah dilengser dengan marjerin.
4. Bakar suhu 150C selama 20-25 minit. Golekkan biskut yang telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
5. Bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
6. Cairkan coklat masakan dan golekkan biskut dalam coklat dan masukkan ke dalam paper cup. Biarkan sejuk dan siap untuk dihidang.
Selamat mencuba...
Comments
Post a Comment