Kerabu Pegaga |
Bahan-bahan:
✔Pegaga (lebih kurang 1 gemgam )
✔Sedikit Kelapa parut yang di goreng kering (dalam 2 sudu)
✔Isi ikan selar kuning yang dah direbus (dalam 2 ekor)
✔Lada hitam
✔Garam
✔1 biji bawang merah
✔Ikan bilis goreng (ikut suka)
Cara-cara penyediaannya:
1. Celur pagaga dengan air pnas tapi jgn terlalu lama n masak (agak-agak sahaja).
2. Potong ikut suka sebaiknya tidak terlalu panjang n pendek agar senang di makan.
3. Amik isi ikan dan gaulkan bersama pegaga tadi masukan bawang merah yang dah dihiris,lada hitam ikut citarasa masing.
4. Masukan kelapa parut , sedikit garam dan taburkan ikan bilis goreng.
5. Hidangkan.
Selamat mencuba...
Comments
Post a Comment