Kek Lapis Bayu |
Bahan-bahan A:
✔250gm tepung naik sendiri
✔15 biji kuning telur
✔7 biji putih telur
✔200gm gula kaster
✔1 sudu makan ovalatte
*Satukan kesemua bahan dan pukul sehingga kembang
Bahan-bahan B:
✔450 gm mentega
✔4 sudu makan susu pekat
✔180gm kaya
*Satukan kesemua bahan dan pukul sehingga kembang
Bahan-bahan C:
✔Perasa coklat
✔Pewarna hijau
Cara-cara penyediaannya:
1. Satukan bahan A dan B yang sudah dipukul kembang dan gaul hingga sebati.
2. Bahagikan adunan kepada tiga bahagian , dua bahagian dicampurkan dengan perasa coklat dan satu bahagian dicampurkan dengan pewarna hijau.
3. Bakar pada suhu 170'c selapis demi selapis di dalam acuan 8 inci x 8 inci x 3 inci sehingga masak.
Selamat mencuba...
Comments
Post a Comment