RESEPI KEK LAPIS BAYU

Kek Lapis Bayu

Bahan-bahan A:

✔250gm tepung naik sendiri
✔15 biji kuning telur
✔7 biji putih telur
✔200gm gula kaster
✔1 sudu makan ovalatte

*Satukan kesemua bahan dan pukul sehingga kembang

Bahan-bahan B:

✔450 gm mentega
✔4 sudu makan susu pekat
✔180gm kaya

*Satukan kesemua bahan dan pukul sehingga kembang

Bahan-bahan C:

✔Perasa coklat
✔Pewarna hijau

Cara-cara penyediaannya:

1. Satukan bahan A dan B yang sudah dipukul kembang dan gaul hingga sebati.

2. Bahagikan adunan kepada tiga bahagian , dua bahagian dicampurkan dengan perasa coklat dan satu bahagian dicampurkan dengan pewarna hijau.

3. Bakar pada suhu 170'c selapis demi selapis di dalam acuan 8 inci x 8 inci x 3 inci sehingga masak.

Selamat mencuba...

Comments