RESEPI BISKUT MARMAR CARRIES

Resepi Biskut Marmar Carries

Bahan-bahan:

✔300 gram mentega
✔100 gram gula pasir
✔1/2 sudu esen vanila
✔375 gram tepung kosong
✔130 gram cornflour

Untuk lapisan gula:

✔1 putih telur
✔100 gram gula icing
✔1 sudu besar
✔Coklat tepung coklat emulco atau gel pewarna

Cara-cara penyediaan:

1. Pukul mentega dan gula ais sehingga cahaya dan gebu. Tambah vanila.

2. Pukul dalam tepung biasa dan tepung jagung perlahan-lahan, dan pukul sehingga adunan lembut dibentuk.

3. Gulungkan doh ke kira-kira 1/2 inci tebal, dan menggunakan pemotong cookie berbentuk hati, potong kepingan anda, dan menghiasi dengan icing.

4. Bakar pada suhu 150 ° C selama 20-30 minit.

5. Untuk membuat ais, pukul putih telur selama 1 minit.

6. Pukul gula dan gula pasir hingga puncak lembut.

7. Pisahkan 1 sudu campuran, dan masukkan emulco atau mewarna pilihan anda.

8. Menggunakan hujung jari anda, sebarkan lapisan ais ke kuki.

9. Menggunakan tusuk gigi, celupkan ke dalam lapisan ais berwarna, dan lukis corak marmar pada kue ais.

Selamat mencuba...

Comments